Βιογραφικό

Ο Ζαχαρίας Γ. Μαθιουδάκης

 

Ζαχαρίας Μαθιουδάκης

Ο Ζαχαρίας Γ. Μαθιουδάκης ανήκει στους συγγραφείς, που ίδιος έζησε την αστυφιλία και τη μετανάστευση. Γεννήθηκε στις 3. Μαρτίου 1932 στο Κλήμα Ηρακλείου Κρήτης. Το 1958 μετανάστευσε στη Γερμανία, σπούδασε Αγροτική Οικονομία, Κοινωνιολογία, Αγροτική Πολιτική, Αγροτικό Δίκαιο και Δημοσιογραφία.

Στη γερμανική ημερήσια εφημερίδα, Waiblinger Kreiszeitung, έκανε τη δημοσιογραφική του πρακτική εξάσκηση, εφημερίδα που δημοσιογραφούσε πολλά χρόνια, χωρίς να ξεχνά την Ελλάδα και την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη. Αναγορεύτηκε Δρ. Γεωργικών Επιστημών.»Τα σχέδια διαμόρφωσης της Αγροτικής Πολιτικής στις χώρες της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας και η δυνατή σημασία τους για την Ελλάδα»(1962) και «Η θέση του ελαιολάδου στον ανταγωνισμό με τα άλλα βρώσιμα λίπη και έλαια»(1967 )- αυτά ήταν τα θέματα της Διπλωματικής και Διδακτορικής του διατριβής. Ο Ζαχαρίας Γ. Μαθιουδάκης θεωρείτε ένας από τους πρώτους Έλληνες, που αναγορεύτηκε Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο, στη Στουτγάρδη, στο Χόχενχάϊμ.

Το 1967 οι Έλληνες συμπατριώτες και συμφοιτητές του, τον αναγόρευσαν Επίτιμο Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Φοιτητών, σ΄αυτό το πανεπιστήμιο. Ζει στη Στουτγάρδη και στο Κλήμα Ηρακλείου Κρήτης. Έχει ταξιδέψει σε πολλές χώρες της γης, σαν επιστήμονας, σαν τουρίστας και σαν συγγραφέας. Ειδικά, στην Ελλάδα, έχει ταξιδέψει 6 φορές, γιά επιστημονικές έρευνες. Ήταν, επίσης, δραστήριο μέλος στο «Βήμα των Πολιτισμών» και στο «Χορό των Εθνών», στη Στουτγάρδη, πρωτοβουλίες που έγιναν πολιτιστικοί θεσμοί, σε πολλά πανεπιστήμια.

 

 

Ο Δημοσιογράφος και Συγγραφέας

Ο Ζαχαρίας Γ. Μαθιουδάκης γράφει μικρές ιστορίες, διηγήματα, νουβέλες, δοκίμια, παραμύθια, μύθους και ποιήματα και έχει πολλές εργασίες από τα ελληνικά στα γερμανικά και από τα γερμανικά στα ελληνικά μεταφράσει. Από το 1967 έχουν δημοσιευτεί πολλά κείμενα του σε εφημερίδες, περιοδικά και ανθολογίες. Βιβλία του έχουν εκδοθεί στη γερμανική, στην ελληνική και σε άλλες γλώσσες, όπως, «Στης Γόρτυνας τον πλάτανο», «Το αθάνατο νερό», «Πού έφερε ο Ταύρος την Ευρώπη», (Το βιβλίο αυτό έχει δημοσιευτεί σε 8 γλώσσες, «Ο Λυράρης» και άλλα.

Ο Μαθιουδάκης γράφει θέματα με παγκόσμιο ενδιαφέρον. Γράφει γι αυτά που μένουν, γράφει γι αυτά που δεν περιέχουν φόβους, για τις ελπίδες των ανθρώπων, για την αγάπη και τη λύπη, για τη φιλία, για το καλό και το κακό. Γράφει για την Ελλάδα και την Κρήτη, και έτσι ξαναζωντανεύει πανάρχαιους μύθους, που έτσι ξαναζούν. Τα έργα του είναι πλούσια σε εικόνες και σε μια πολύ βαθυστόχαστη και συμβολική γλώσσα. Είναι ένας από τους πρώτους μετανάστες, που άρχισε να γράφει δικά του λογοτεχνικά κείμενα στη γερμανική γλώσσα, αν και η μητρική του γλώσσα είναι η ελληνική. Το γεγονός αυτό αναγνωρίστηκε πάρα πολύ, όχι μόνο από το γερμανικό κοινό. Σε πανεπιστήμια, λαϊκά πανεπιστήμια, θέατρα, συλλόγους και σε βιβλιοπωλεία, σε πολλές πόλεις της Γερμανίας, της Ελλάδας, της Ευρώπης και σ΄άλλες χώρες, έχει κάνει διαλέξεις και διαβάσει διηγήματα και ποιήματά του.

Μερικά από τα Βιβλία του

 

Ο Πολιτικός

Ο Dr. Ζαχαρίας Γ. Μαθιουδάκης είναι Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Πολιτικού Κόμματος στην Ελλάδα, με την επωνυμία ΜΑΝΑ ΓΗ και τον υπότιτλο, Ο Κόσμος είναι ένα Χωριό και το Χωριό ο Κόσμος. Η Μάνα Γη είναι μια Παγκρήτια, μια Πανελλήνια και μια Παγκόσμια αναγνωρισμένη πραγματικότητα. Την Δευτέρα, στις 15 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο πρόεδρος του πολιτιστικού κόμματος, προσκόμισε τα επίσημα έγγραφα, όπως πάνω από 200 υπογραφές Ελλήνων και πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άνω των 18 ετών, το ιδρυτικό καταστατικό (πρακτικό) του κόμματος, την Υδρόγειο Σφαίρα, έμβλημα και μία αίτηση του προέδρου, με την παράκληση της νομιμοποίησης και την αιτιολόγηση, ότι τα πνευματικά δικαιώματα, για την επωνυμία και τον υπότιτλο ανήκουν στον Ζαχαρία Γ. Μαθιουδάκη, μια που γι αυτές τις έννοιες έχει καταπιαστεί σαν επιστήμονας και συγγραφέας.

Όλα τα έγγραφα κατατέθηκαν σε διπλούν, πρωτοκολλήθηκαν, στο Γενικό Πρωτόκολλο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, στις 15/9/2014, με τον Αριθμό Πρωτοκόλλου 5894. Επίσης, εστάλησαν και στο Υπουργείο Εσωτερικών. Αυτό, ήταν ένα μεγάλο και ιστορικό βήμα για τα μέλη, τα ιδρυτικά μέλη της Μάνας Γης.

Μάνα Γη: Ο Κόσμος είναι ένα Χωριό και το Χωριό ο Κόσμος!